Puolivalmis

18620251_1461629973897066_4354219247010581803_n

Uusi vai käytetty?

Moni ostaa tänä päivänä käytetyn purjeveneen johon teettää isojakin remontteja. Vaihtoehto tälle on ostaa purjevene puolivalmiina.

Mitä etuja on ostaa purjevene puolivalmiina verrattuna käytettyyn veneeseen? Uusi runko on aina turvallinen ja varma ratkaisu. Veneet eivät ole ikuisia ja aika tekee osansa. Uuden veneen kanssa ei tule yllätyksiä vastaan, eikä lasikuiturutosta tai karille ajoista ole pelkoa. EF341 täyttää kaikki nykypäivän vaatimukset ja standardit. Puolivalmis on hyvä vaihtoehto käytetyn tilalle. Vene rakennetaan veistämöllä niin pitkälle, että sitä on turvallista jokaisen jatkaa itse loppuun.

Kun veneen rakentaa itse loppuun, ei ole riippuvainen veistämön tekemistä ratkaisuista tai materiaaleista. Lisäksi tunnet veneesi hyvin!

Valokuva henkilöltä Niko (3)

Runko ja kansi

EF341-purjeveneessä on käsin laminoitu kerrosrakenteinen lujitemuovirunko. Hartsina käytetään isoftaali- tai vinyyliesterihartsia ja gealgoattina SVG-maalia. Rungon perusväri on valkoinen tai tummansininen. Asiakkaan toiveiden mukaan väri voi olla myös jokin muu. Runko on kerrosrakenteinen ja väliaineena käytetään balsaa (12,7 mm). Rungon laminoinnissa käytetään suunnattuja kuituja (multiaksaali ±45 ja ±90). Runko, kansi ja peräpeili liitetään toisiinsa laminoimalla, kun vene on vielä muotissaan. Näin varmistetaan rungon muodon säilyvyys ja kiertojäykkyys. Lyijykölin ympärys on umpilaminaattia ja kölin alueella runkotuentana on viisi poikittaispalkkia (leveys 4 x 100 mm ja 1 x 160 mm). Rustikaari on yhtenäinen ja ulottuu veneen kanteen tukikaaren muodossa. Päälaipio on komposiittirakenteinen, erittäin kevyt ja kestävä. Maston alusta on umpilaminaattia, jonka sisään on laminoitu alumiinilevy maston jalan kiinnitystä varten.

Köli on antimonilyijystä valettu. Köli painaa 1750 kg, ja se on kiinnitetty seitsemällä M20-pultilla.

Kansi on käsin laminoitu ja kerrosrakenteinen. Kannen kaikki pinnat on eristetty väliaineella. Väliaineena käytetään balsan lisäksi Airex PVC -vaahtoa. Helojen paikat on umpilaminaattia. Runko, kansi ja peräpeili liitetään toisiinsa laminoimalla, kun vene on vielä muotissa.

IMG_2201

Valmiusaste

Puolivalmis EF341 on mahdollista saada eri valmiusasteilla. Halvimmillaan puolivalmiin EF341:n saa vain 48000 eurolla! Hinnastoon olemme koonneet esimerkkejä eri valmiusasteista, mutta jokainen EF rakennetaan asiaakkaan toiveiden mukaisesti, myös puolivalmiin osalta.

Jokainen voi itse päättää, miten pitkälle vene rakennetaan veistämön osalta.

Tutustu hinnastoon tästä!