Runko ja kansi

PSX_20170922_124358

Runko

EF341-purjeveneessä on käsin laminoitu kerrosrakenteinen lujitemuovirunko. Hartsina käytetään isoftaali- tai vinyyliesterihartsia ja gealgoattina SVG-maalia. Rungon perusväri on valkoinen tai tummansininen. Asiakkaan toiveiden mukaan väri voi olla myös jokin muu. Runko on kerrosrakenteinen ja väliaineena käytetään balsaa (12,7 mm). Rungon laminoinnissa käytetään suunnattuja kuituja (multiaksaali ±45 ja ±90). Runko, kansi ja peräpeili liitetään toisiinsa laminoimalla, kun vene on vielä muotissaan. Näin varmistetaan rungon muodon säilyvyys ja kiertojäykkyys. Lyijykölin ympärys on umpilaminaattia ja kölin alueella runkotuentana on viisi poikittaispalkkia (leveys 4 x 100 mm ja 1 x 160 mm). Rustikaari on yhtenäinen ja ulottuu veneen kanteen tukikaaren muodossa. Päälaipio on komposiittirakenteinen, erittäin kevyt ja kestävä. Maston alusta on umpilaminaattia, jonka sisään on laminoitu alumiinilevy maston jalan kiinnitystä varten.

Köli on antimonilyijystä valettu. Köli painaa 1750 kg, ja se on kiinnitetty seitsemällä M20-pultilla.

Cruising varustuksessa, vesirajan alapuoliset osat maalataan värittömällä SVG-maalilla, jonka jälkeen tulee neljä kerrosta epoksiprimeria. Antifouling-maalina käytetään Hempel Hard Racing XTRA. joka on kova antifouling-maali. Hard Racing XTRA maalin päälle maalataan vielä kaksi kerrosta Hempel Mille XTRA itsekiillottuvaa antifouling-maalikerrosta.

Kansi

Kansi on käsin laminoitu ja kerrosrakenteinen. Kannen kaikki pinnat on eristetty väliaineella. Väliaineena käytetään balsan lisäksi Airex PVC -vaahtoa. Helojen paikat on umpilaminaattia. Runko, kansi ja peräpeili liitetään toisiinsa laminoimalla, kun vene on vielä muotissa.